Bulgurlu Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Bulgurlu Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Ayran Çorbası

Bulgurlu ayran çorbası, yaz aylarının vazgeçilmez çorbalarından biridir. Yaz aylarında soğuk tüketilerek serinletici bir etki yaratır. Lezzetli ve besleyici bir çorba olan bulgurlu ayran çorbası, herkes tarafından sevilerek tüketilir. Hem sağlıklı hem de bol kalsiyum içeren bu çorba, iştah açıcı özellikleriyle de bilinir. Çorbalar sofraların baş tacıdır ve bulgurlu ayran çorbası, çocuklar için de en sağlıklı çorbalardan biridir. Bu çorba aslında bir nevi yayla çorbasıdır fakat bulgur kullanılarak yapılır. Ben bu çorbayı genellikle bu şekilde yapıyorum. Bulgur, pirince göre çok daha sağlıklı, doyurucu ve besleyicidir. Bu yüzden bulgurlu ayran çorbasını bulgurla veya bulgurun daha iri hali olan yarma ile yapıyorum. Havalar soğuduğunda sıcak olarak da tüketilen bu çorba, çok tercih edilir. Sıcak çorbalar da oldukça lezzetli olur ve her sofrada yer alır. Bu çorbayı mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. Emin olun yiyenler çok sevecek.

Bulgurlu Ayran Çorbası Malzemeleri

  • 1 tane yumurta
  • 3 su bardağı kadar yoğurt
  • 1 çay bardağı kadar pilavlık bulgur
  • 1 çorba kaşığı kadar un
  • Biraz tuz

Üzerine Koyulacak Malzemeler

  • Kuru nane
  • Tereyağı veya sıvı yağ

Bulgurlu Ayran Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle yoğurdu çorbamızı yapacağımız bir tencerenin içine koyuyoruz. Daha sonra un ve yumurtayı ilave ederek, çırpma teli ile iyice çırpıyoruz. Pürüzsüz bir kıvama gelmesi gerekiyor. Bu arada ocağı açmıyoruz. Karışım pürüzsüz bir hal aldığında azar azar kaynamış su eklerken, bir yandan da çırpmaya devam ediyoruz. Kıvamımız ayran kıvamında olacak. Adı üstünde ayranlı çorba olacak. Tabii çorbaların kıvamı kişiden kişiye göre değişir. Kimi bu çorbayı koyu sever kimi ise sulu sever. Bu yüzden siz de zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha sonra ocağı açıyoruz ve sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. Bu arada bulgurumuzu yıkıyoruz. Çorbamız kaynamaya başladığında bulgurumuzu ekliyoruz. Tuzunu da ayarladıktan sonra ocağı kısık ateşe alıyoruz ve ara ara karıştırarak bulgurumuz yumuşayana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Piştikten sonra ister tenceredeki çorbanın hepsine yağda yakılmış naneyi dökebilirsiniz, isterseniz de kaselere koyduktan sonra tereyağlı naneyi çorbanın üzerine ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ayranlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Ayranlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Ayran Tansiyon Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tuzlu Ayran Tansiyon Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pirinçli Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Ayran Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Ayran Tarifi ve Malzemeleri

Ayran Aşı Çorbası Kaç Kalori?

Ayran Aşı Çorbası Kaç Kalori?