Köfteli Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Köfteli Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli ayran çorbası, oldukça hafif ve lezzetli bir çorba tarifidir. Ramazan'da iftar sofralarında tercih edilebilecek köfteli ayran çorbasının yapımı da oldukça kolaydır. Değişik çorba tarifi arayanlar için ideal bir çorbadır. Küçük büyük herkesin beğenisini kazanacak, misafirler için hazırlanabilecek çorbanın, besleyici değeri de oldukça yüksektir. Köfteli ayran çorbasını daha önce hiç denemediyseniz mutlaka bu tarifi değerlendirerek denemelisiniz.

Köfteli ayran çorbası için gerekli malzemeler
  • 200 gr kıyma
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • Bir tutam kuru nane
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • Yeteri kadar tuz
  • 6 su bardağı su
Köfteli ayran çorbası nasıl yapılır?

Köfteli ayran çorbasının köftesi için çukur bir kabın içine kıyma alınır. Kuru soğanın kabukları soyularak kıymanın içine rendelenir. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, karabiber, kırmızı pul biber, tuz, nane ve kimyon eklenir. Kıymayla buluşturulan malzemeler homojen bir şekilde karıştırılır. Karışım macun kıvamında olmalıdır. Yoğrulan köfte 15 dakika dinlendirildikten sonra fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içinde yuvarlanır. Yuvarlanan köfteler un serpilmiş bir tepsinin içinde toplanır.

Uygun bir kabın içine yumurta un eklenerek çırpma aparatıyla iyice çırpılır. Çırpılan malzemenin üzerine yoğurt eklenir ve çırpmaya devam edilir. Tüm malzeme homojen bir şekilde karıştıktan sonra geniş bir tencerenin içine 6 su bardağı su eklenerek kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra içine hazırlanan köfteler atılır ve karıştırılır. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır. Kısık ateşte köfteler yarım saat pişirilir. Süre dolduktan sonra çukur bir kepçeyle tencereden bir kepçe su alınır ve hazırlanan yoğurtlu karışıma ilave edilerek çırpılır. Yoğurtlu karışım kaynayan köftelerin üzerine sicim şeklinde dökülür ve devamlı karıştırılarak eksilmesi önlenir. 5 dakika kadar daha kaynatılarak ocağın altı kapatılır. Sos tavasına tereyağı alınıp kızdırılır. Kızan yağa kırmızı pul biber ve nane eklenerek yakılır ve hazırlanan sos çorbanın üzerine dökülür. Köfteli ayran çorbası servis için hazır.

Afiyet olsun.

Köfteli Ayran Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ayranın Faydaları Nelerdir?

Ayranın Faydaları Nelerdir?

Editörün Seçtiği

Ayran Diyeti Listesi

Ayran Diyeti Listesi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ayran Kaç Kalori?

Ayran Kaç Kalori?

Naneli Ayran Tarifi ve Malzemeleri

Naneli Ayran Tarifi ve Malzemeleri

Ayran Aşı Çorbası Kaç Kalori?

Ayran Aşı Çorbası Kaç Kalori?

Ayran Aşı Diyeti Nasıl Yapılır?

Ayran Aşı Diyeti Nasıl Yapılır?

Ayranlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Ayranlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri