Ayranlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Ayranlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Ayranlı Poğaça Tarifi

Ayranlı poğaça, evde rahatlıkla yapabileceğiniz, lezzeti ve kolay yapımı ile öne çıkan bir poğaça çeşididir. Bu tarif, özellikle misafirlerinize beş çayı ikramı olarak sunabileceğiniz pratik ve lezzetli bir alternatiftir. Poğaçalar, çeşitli yöntemlerle hazırlanabilir ve her zaman el yapımı olarak sunulabilecek hamur işlerinden biridir.

Ayranlı Poğaça Malzemeleri

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı koyu kıvamda ayran
  • 1 adet yumurta
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Üzeri için çörek otu
  • İçi için: peynir, 1 tutam maydanoz ve dereotu

Ayranlı Poğaça Nasıl Yapılır?

Öncelikle tereyağını tavada eritip ılınmaya bırakınız. Tereyağı ılıdıktan sonra, yumurta akını ve koyu kıvamlı ayranı içine ekleyiniz. Ardından unu eleyerek karışıma ilave ediniz. Şeker ve kabartma tozunu da ekleyerek karışımı yoğurma yöntemi ile hamur kıvamına getirin. Yaklaşık yirmi dakika yoğurduğunuz hamuru pürüzsüz hale gelene kadar hazırlayınız.

İç malzemeleri hazırlamak için peyniri, doğranmış maydanoz ve dereotunu iyice karıştırınız. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopararak elleriniz arasında yuvarlayın ve avuç içi ile düzleştirerek yuvarlak bir şekil verin. Açtığınız hamurun içine iç harçtan alabildiği kadar koyup kapatınız. Bu işlemi hamurunuz bitene kadar tekrarlayınız. Her biten parçayı önceden yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriniz.

Poğaçaların üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp çörek otunu serpiştiriniz. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişiriniz. Poğaçalar altın sarısı bir renk aldığında piştiğini anlayabilirsiniz. Poğaçalarınızı fırından çıkarıp soğumaya bırakınız.

Afiyet olsun.

Ekstra İpuçları

  • Hamurun daha lezzetli olması için ununuzu eleyerek kullanınız. Bu, hamurun daha kabarık ve hafif olmasını sağlar.
  • Ayranı evde kendiniz yapabilir veya hazır ayran kullanabilirsiniz. Ev yapımı ayran kullanarak poğaçalarınıza daha doğal bir tat katabilirsiniz.
  • İç malzemeleri tercihinize göre değiştirebilirsiniz. Peynir yerine patates veya zeytin gibi farklı iç harçlar kullanabilirsiniz.
  • Poğaçaların üzerine çörek otu yerine susam da serpebilirsiniz. Susam, poğaçalarınıza farklı bir aroma katacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Ayran Diyeti Listesi

Ayran Diyeti Listesi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ayran Çorbası Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Ayran Çorbası Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Sıcak Ayran Aşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sıcak Ayran Aşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayran Aşı Çorbası Kaç Kalori?

Ayran Aşı Çorbası Kaç Kalori?

Köfteli Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Maden Sulu Ayran Tarifi ve Malzemeleri

Maden Sulu Ayran Tarifi ve Malzemeleri