Ayranlı Poğaça Tarifi Ayranlı poğaça, evde rahatlıkla yapabileceğiniz, lezzeti ve kolay yapımı ile öne çıkan bir poğaça çeşididir. Bu tarif, özellikle misafirlerinize beş çayı ikramı olarak sunabileceğiniz pratik ve lezzetli bir alternatiftir. Poğaçalar, çeşitli yöntemlerle hazırlanabilir ve her zaman el yapımı olarak sunulabilecek hamur işlerinden biridir. Ayranlı Poğaça Malzemeleri
Ayranlı Poğaça Nasıl Yapılır? Öncelikle tereyağını tavada eritip ılınmaya bırakınız. Tereyağı ılıdıktan sonra, yumurta akını ve koyu kıvamlı ayranı içine ekleyiniz. Ardından unu eleyerek karışıma ilave ediniz. Şeker ve kabartma tozunu da ekleyerek karışımı yoğurma yöntemi ile hamur kıvamına getirin. Yaklaşık yirmi dakika yoğurduğunuz hamuru pürüzsüz hale gelene kadar hazırlayınız. İç malzemeleri hazırlamak için peyniri, doğranmış maydanoz ve dereotunu iyice karıştırınız. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopararak elleriniz arasında yuvarlayın ve avuç içi ile düzleştirerek yuvarlak bir şekil verin. Açtığınız hamurun içine iç harçtan alabildiği kadar koyup kapatınız. Bu işlemi hamurunuz bitene kadar tekrarlayınız. Her biten parçayı önceden yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriniz. Poğaçaların üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp çörek otunu serpiştiriniz. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişiriniz. Poğaçalar altın sarısı bir renk aldığında piştiğini anlayabilirsiniz. Poğaçalarınızı fırından çıkarıp soğumaya bırakınız. Afiyet olsun. Ekstra İpuçları
|