Pirinçli Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Pirinçli Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli ayran çorbası, özellikle sıcak yaz mevsimlerinin vazgeçilmez içeceği olan ayran, çorbalar için de yakışan bir seçenektir. Çocukların da severek yediği çorbalar arasındadır. İçerisine ister buğday ister pirinç, isterseniz minik köfteler ekleyebileceğiniz çok alternafi barındıran ayran çorbaları sofralarda rahatlıkla yerini alır. Çoğunuzun yayla çorbası diye bildiği pirinçli ayran çorbasını, Gaziantep' li biri olarak evelden beri lebeniye diye birim. Çocukluğumdan beri çok sevdiğim ve çocuklarımın da fazlasıyla tercih ettiği çorba çeşitlerinden biridir pirinçli ayran çorbası. Annem daha çok bayram sabahları yapardı bu çorbayı. Uyandığımızda evin içinde dolaşan, buram buram terayağına atılmış nane kokusu hala burnumda tüter. Yapımı gayet kolay olan bu sağlıklı ve hafif çorbayı yapmayı diğer yemekler gibi annemden öğrendim. Umarım siz de memnun kalırsınız.

Pirinçli ayran çorbasının malzemeleri
  • 2 kâse yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 tablet et bulyon
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3.5 su bardağı su
  • Tuz
Üzeri için
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı nane
Pirinçli ayran çorbası nasıl yapılır?

Öncelikle yoğurdumuzu tencereye alıyoruz ve içine yumurtamızı kırıp ocağın altını yakıyoruz. Hepinizin bildiği gibi yoğurdun kesilmemesi için kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayan yoğurdumuzun içine suyumuzu karıştırarak ekleyip yeniden kaynamaya bırakıyoruz. Eğer evinizde hazırda et veya tavuk sularından varsa yerine bu sulardan koyabilirsiniz daha lezzetli olacaktır. Ben et suyu bulunmadığı durumlarda hazır bulyonlardan kullanıyorum. Siz de öyle yapabilirsiniz. Kaynama noktasına gelen çorbamızın suyuna, yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri atıyoruz. Pirinçler uzayana kadar pişiriyoruz. Pirincin içindeki nişasta çorbamızı koyulaştırmaya yetecektir. Bu nedenle ben hiçbir zaman un koymam. Pirinç pişmeye yakın haşlanmış nohutlarımızı da içine ekleyelim. Nohut sevmiyorsanız eklemek zorunda değilsiniz. Pirinç piştikten sonra tuzumuzu ekleyip üzerine tereyağında kavurduğumuz naneli sosumuzu döküyoruz. Diğer tariflerden biraz farklı olan ayran çorbamız şimdiden afiyet olsun.

Pirinçli Ayran Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ayranın Faydaları Nelerdir?

Ayranın Faydaları Nelerdir?

Ayran Diyeti Listesi

Ayran Diyeti Listesi

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bulgurlu Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayranlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Ayranlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Ayran Kaç Kalori?

Ayran Kaç Kalori?

Köfteli Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayran Çorbası Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Ayran Çorbası Diyeti Tarifi ve Malzemeleri