Ayranlı Köfte Ayranlı köfte, oldukça doyurucu, besleyici ve lezzetli bir yemektir. Ülkemizin pek çok yerinde bilinen ve ufak tefek değişiklikler dışında genellikle aynı şekilde yapılan bir köfte çeşididir. Özellikle bulguru ve köfteyi seven kişilerin bayılacağı bu tarif, yapılışının kolaylığı ile de dikkat çeker. Ani gelen misafirler için de kurtarıcı bir yemektir. Ayranlı Köfte İçin Gerekli Malzemeler Köftesi İçin
Yoğurtlu Terbiyesi İçin Gerekli Malzemeler
Ayranlı Köfte Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Ayranlı Köfte Nasıl Yapılır? Bu oldukça pratik, kolay, besleyici ve enfes köfteyi yapmak için öncelikle derin bir kap içinde tuzu, kıymayı, yumurta akını, bulguru, baharatı, soğanı ve son olarak maydanozu karıştırarak iyice yoğurmaya başlayın. Daha sonra yoğurmuş olduğunuz köfte hamurundan ceviz büyüklüğü kadar köfteler yapın. Köfteleri bu şekilde yuvarladıktan sonra büyük bir tencere içine suyu koyarak kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içine yuvarladığınız köfteleri atarak pişirin. Köfteler pişerken bir yandan terbiyesini yapın. Unu, yumurta sarısını ve yoğurdu iyice çırparak pişen köftelerin üzerine döküp karıştırın. Köfte sıcak, yoğurt soğuk olduğu için yoğurt kesilebilir; bu yüzden yoğurdun kesilmemesi için tahta kaşık yardımıyla devamlı karıştırarak kaynatın. Sonraki işlem ayranlı köftenin sosunu hazırlamaktır. Küçük bir tavada tereyağı içinde sarımsakları, domatesleri, biberi ve son olarak baharatları ekleyerek biraz kavurun. Hazırladığınız sosu ayranlı köftelerin üzerine dökerek bu enfes lezzeti servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |